NA24.no

Minus for franske storbanker

Sist oppdatert:
Credit Agricole må ta nye avskrivninger knyttet til kredittkrisen.

Frankrikes tredje største bank etter markedsverdi, Credit Agricole, måtte torsdag melde om et fall i driftsresultatet på hele 94 prosent. Primært er dette grunnet avskrivninger knyttet opp mot amerikanske subprimelån på totalt 6,5 milliarder euro.

NA24 – din næringslivsavis

Thor Hushovds tidligere arbeidsgiver er dermed den banken i Frankrike med størst tap grunnet den globale kredittkrisen. I tillegg har investeringsbanksvirksomheten Calyon gått på sitt tredje strake kvartalstap.

Årets andre kvartal ga nettoresultat på 76 millioner euro. Det er et sterkt fall fra hele 1,29 milliarder euro samme kvartal i fjor. Banken har sagt at de skal kutte kostnadene til Calyon med 150 millioner euro. I løpet av de neste 18 til 24 månedene har de også planer om å selge eiendeler for om lag 5 milliarder euro.

Konkurrenten Naxitis måtte også meddele dårlige nyheter torsdag. Banken som for tiden er i markedet for å hente inn 3,7 milliarder euro hadde store nedskrivninger på 1,51 milliarder euro sist kvartal. Det som imidlertid bidro mest til et kursfall på 7,6 prosent ved børsåpning i Paris var et negativt resultat på 1,02 milliarder euro, 351 millioner dårligere enn hva analytikere ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere