*Nettavisen* Økonomi.

Minus for GGS

Riggselskapet har fått sving på driften, men går fortsatt med underskudd.

25.02.09 12:55

Riggselskapet Global Geo Services har snudd driftsunderskudd til overskudd. GGS opplyser at for første gang har alle riggene ikke vært i innom verftet løpet av et helt kvartal.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det var likevel ikke nok til å hindre at bunnlinjen viser et solid underskudd. Høyere driftskostnader for riggen «Barracuda» enn forventet og økte nedskrivninger på 25 millioner kroner bidro til dette i fjerde kvartal.

Milliontap
Før skatt fikk GGS et tap på 24,1 millioner kroner i løpet av de tre siste månedene av 2008, mens de hadde et nullresultat i samme periode året før.

Avsetninger for eksponeringen av lokal skatt i utenlandske datterselskaper ble bokført med 27 millioner kroner i fjerde kvartal. Det økte underskuddet fra videreført virksomhet til 63,5 millioner kroner.

HTML EMBED

Driftsresultatet ble derimot positiv med 3,8 millioner kroner mot 8,9 millioner kroner i tap i samme periode året før. Før avskrivninger økte driftresultatet (EBITDA) til 43,9 millioner kroner i overskudd fra 7,2 millioner kroner i underskudd i fjerde kvartal 2007.

Økte inntekter
Driftsinntektene økte til 174,2 millioner kroner fra 8 millioner kroner. Kontantstrømmen fra driften ble negativ med 83,6 millioner kroner i 2008 og ved utgangen av året hadde de 299,8 millioner kroner i kontanter.

GGS skriver i sin rapport at den positive utviklingen i driften av riggene fortsetter og styret venter at den finansielle prestasjonen vil bli bedre i 2009 enn i 2008.

Fra og med 2009 vil Global Geo Service rapportere i dollar. Det skyldes at eksponeringen til selskapet er i den amerikanske valutaen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag