NA24.no

Minus for InterOil

Oljeselskapet sliter med lønnsomheten, men øker produksjonen.

- InterOil fikk enda et kvartal med sterk produksjonsvekst. Samtidig ga boreprogrammet oppløftende resultater, spesielt i Colombia, sier administrerende direktør Nils N. Trulsvik i InterOil Exploration & Production i en melding fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Vekst og minus
Interoil Exploration & Production hadde driftsinntekter i fjerde kvartal i fjor på 10,7 millioner dollar, sammenlignet med 11,5 millioner dollar i tredje kvartal samme år.

Driftsresultat før avskrivninger kunne selskapet notere 4,8 millioner dollar 5,7 millioner dollar som ble innkasserte i tredje kvartal. Selskapet gikk på børs 19. juli i fjor.

Refinansierte
InterOil refinansierte selskapets gjeld og det bidro til at resultatet før skatt gikk på en smell og endte på minus 11,7 millioner dollar. I tredje kvartal ble dette notert til 1,1 millioner dollar.

- Den nye kredittfasiliteten på USD 150 millioner tillater oss å finansiere alle dagens forpliktelser i Peru, Colombia og delvis Angola uten å vanne ut aksjonærene, sier Trulsvik.

InterOil Exploration & Production er et norskbasert lete- og produksjonsselskap, med fokus på Latin-Amerika og Vest-Afrika. Det er operatør på flere produksjons- og leteandeler i Peru and Colombia, og er en aktiv lisenspartner i Angola.

5.500 fat
Oljeselskaper forventer en snittproduksjon på 5.500 fat per dag i 2007, hvor hele 3.000 skal komme fra Peru, ifølge en melding fredag. Ved utgangen av dette året ventes produksjonen å være oppe i 7.000 fat. Målsettingen om er å ha en produksjon på 50.000 fat per dag innen 2012.

Totalt boret selskapet ti brønner i kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere