NA24.no

Minus for Stordalen jr

Petter A. Stordalens tidligere høyre hånd gikk på en smell i aksjemarkedet.

Jon Erik Brøndmo og Petter A. Stordalen var i mange år et uatskillelig radarpar i norsk næringsliv. En tommelfingerregel sa at Brøndmo, eller «Stordalen jr» som han også kalles, til enhver tid hadde en formue som var ti prosent av Stordalens. Det kan ha forandret seg de siste årene.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at Brøndmo skilte lag med Stordalen høsten 2006 har «junior» investert på egen hånd i aksjemarkedet. Regnskapet for 2006 så veldig bra ut, og Brøndmo kunne skilte med et overskudd på 128 millioner kroner før skatt. Det første hele året uten Stordalen endte imidlertid ikke fullt så godt.

Regnskapet for Hønefoss Invest, Brøndmos investeringsselskap, viser et underskudd på 190.000 kroner, altså en forverring på 128 millioner kroner i forhold til 2006. Grunnen til underskuddet er at Brøndmo måtte skrive ned aksjeporteføljen med 6,6 millioner kroner.

Ved årsskiftet hadde Hønefoss Invest en egenkapital på 171,5 millioner kroner. Totalt sett hadde selskapet over 300 millioner kroner plassert i aksjer og obligasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere