NA24.no

Misbrukte fredsprisvinner

Foto: Ole Berthelsen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Norske Green Planet skal ha misbrukt fredprisvinner Wangari Maathai.

Ifølge Norwatch ble vinneren av Nobels fredspris misbrukt for å markedsføre miljø-selskapet Green Planet.

- En misforståelse, sier selskapets leder Rino Solberg.

Faket avtale
Green Planet markedsførte seg med at fredsprisvinneren skulle skrive forord i en rekke bøker, og at organisasjonen hennes skulle få et tre for hver gang en spesiell bok ble solgt fra nettverksselskapet. Og - Wangari Maathai skulle på sin side markedsføre Green Planet internasjonalt.

Men hele avtalen er bare tull, forteller den afrikanske fredsprisvinneren og miljøaktivisten:

- Det er dårlig gjort av dem. Rino Solberg var svært overbevisende, og vi tror jo at dere nordmenn alltid er så skikkelige, sier Maathai til Norwatch.

Avtalen ble ifølge Norwatch beskrevet som om den hadde «et fantastisk potensial for Green Planet i fremtiden» og fremsto som en strategisk avtale mellom gründeren av The Green Belt Movement og Green Planet.

Fjernet info
Da Norwatch begynte å spørre Green Planet om saken, ble all informasjon om avtalen med den afrikanske fredsprisvinneren fjernet.

Green Planet er registrert i Panama, men drives fra Moss som et nettverkselskap. Leder Rino Solberg mener avtalen er misforstått.

- Maathai har aldri hatt noe med networkmarketing å gjøre. Avtalen er blitt misforstått dit hen og det er ikke riktig. Det er jeg som har forhandlet med Maathai, og jeg liker ikke måten avtalen er blitt fremstilt på, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere