*Nettavisen* Økonomi.

Misfornøyd med lynemisjon

Brikke Bomvei veiprising Q-Free QFR Foto: (Q-Free)

Den største aksjonæren i Q-Free rakk ikke å delta i kapitalutvidelse.

I en melding til børsen fredag ettermiddag fremgår det at østerrikske Kapsch TrafficCom ikke har deltatt i den rettede emisjonen som bombrikkeselskapet Q-Free gjennomført etter børs torsdag.

Dermed står Kapsch, som er en konkurrent av Q-Free, fortsatt med 11.047.017 aksjer, noe som vil utgjøre 18,4 prosent av aksjene i Q-Free etter utvidelsen, ifølge meldingen.

Fredag morgen meldte Q-Free at emisjonen ble betydelig overtegnet til en kurs på 21,50 kroner, en rabatt på 3,6 prosent sammenlignet med sluttkursen torsdag. Samlet fikk selskapet inn 110 millioner kroner.

Les mer: Stor interesse for Q-Free

I meldingen fredag skriver Kapsch at selskapet ikke ble kontaktet før emisjonen ble annonsert etter børsslutt torsdag, og dermed ikke fikk den samme tiden til å vurdere deltagelse som andre aksjonærer. I tillegg påpekes det at emisjonen ble lukket allerede torsdag kveld selv om Kapsch ba om at den sklle holdes i gang til 08.30 fredag, slik det også var åpnet for i meldingen torsdag.

Ifølge Kapsch var ikke de relevante personene i selskapet tilgjengelige raskt nok til å ta en avgjørelse og man rakk derfor ikke å vurdere om man skulle delta.

Det var i januar Kapsch overraskende kjøpte seg opp i Q-Free.

Les mer: Q-Free overrasket over konkurrenten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.