NA24.no

Brikke Bomvei veiprising Q-Free QFR
Brikke Bomvei veiprising Q-Free QFR (Q-Free)

Misfornøyd med lynemisjon

Den største aksjonæren i Q-Free rakk ikke å delta i kapitalutvidelse.

I en melding til børsen fredag ettermiddag fremgår det at østerrikske Kapsch TrafficCom ikke har deltatt i den rettede emisjonen som bombrikkeselskapet Q-Free gjennomført etter børs torsdag.

Dermed står Kapsch, som er en konkurrent av Q-Free, fortsatt med 11.047.017 aksjer, noe som vil utgjøre 18,4 prosent av aksjene i Q-Free etter utvidelsen, ifølge meldingen.

Fredag morgen meldte Q-Free at emisjonen ble betydelig overtegnet til en kurs på 21,50 kroner, en rabatt på 3,6 prosent sammenlignet med sluttkursen torsdag. Samlet fikk selskapet inn 110 millioner kroner.

Les mer: Stor interesse for Q-Free

I meldingen fredag skriver Kapsch at selskapet ikke ble kontaktet før emisjonen ble annonsert etter børsslutt torsdag, og dermed ikke fikk den samme tiden til å vurdere deltagelse som andre aksjonærer. I tillegg påpekes det at emisjonen ble lukket allerede torsdag kveld selv om Kapsch ba om at den sklle holdes i gang til 08.30 fredag, slik det også var åpnet for i meldingen torsdag.

Ifølge Kapsch var ikke de relevante personene i selskapet tilgjengelige raskt nok til å ta en avgjørelse og man rakk derfor ikke å vurdere om man skulle delta.

Det var i januar Kapsch overraskende kjøpte seg opp i Q-Free.

Les mer: Q-Free overrasket over konkurrenten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere