NA24.no

Misligholdt gjeldsberg

(First Securities)
Sist oppdatert:
Siden årsskiftet har 20 milliarder kroner blitt misligholdt i det norske obligasjonsmarkedet. Toppen nås i år, mener kredittanalytiker.

Ved midten av juli har selskaper som har lånt penger i det norske obligasjonsmarkedet mislogholdt gjeld for 19,6 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities tror toppen i mislighold nås i løpet av året.

- Mange selskaper med dårlig kredittverdighet har allerede misligholdt gjeld. De svakeste selskapene har fått eller vil få smellen i inneværende år, sier Ringholm til Dagens Næringsliv.

Mye av årsaken til det høye misligholdet de siste to årene er at det særlig i 2006 og 2007 var en drøss selskaper som utstedte obligasjonslån. Høyrisikolån utgjorde omtrent halvparten av obligasjonslånene som ble utstedt i disse to årene. I takt med stigende oljepris utstedte flere oppstartselskaper obligasjonslån for å finansiere bygging av borerigger og fartøyer for flytende oljeproduksjon. Da finanskrisen eksploderte ifjor høst, opplevde disse selskapene at både refinansiering, nye låneopptak og innhenting av egenkapital ble umulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere