NA24.no

Mislykkede forsøk for CanArgo

Sist oppdatert:
Får ikke betalt for gassen de har solgt.

Oljeproduksjonen ved Ninotsminda-feltet har så langt i år vært på 400 fat oljeekvivalenter per dag, mens gassproduksjonen har ligget på 49.000 kubikkmeter per dag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Datterselskapet Ninotsminda Oil Company Limited som besitter rettighetene til Ninotsminda-feltet har ikke fått betalt for gassen som er solgt i henhold til en avtale de har inngått med Sagaredjo Gas Company. Kontrakten varte i ett år og var på 110 dollar per kubikkmeter gass, som skulle øke til 167 dollar per kubikkmeter i mai.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Sagaredjo Gas Company ble overtatt av det statlige oljeselskapet i Aserbajdsjan. Nå er avtalen kansellert og det er inngått en ny avtale med et selskapet introdusert av det statlige oljeselskapet i Aserbajdsjan om å selge gassen for 140 dollar per kubikkmeter. Den nye avtalen varer i to år og gjelder 32.000 kubikkmeter per dag.

I fjor høst meldte selskapet at de hadde signert en ikke-bindende intensjonsavtale med et svensk oljeselskap som gjelder farm-out-avtale for Norio-prosjektet. På grunn av finanskrisen har de ikke klart å få på plass en avtale for feltet i Georgia. CanArgo har heller ikke klart å finne en investor til Norio-prosjektet. Andre forsøk for dette området har heller ikke lykkes.

Når det gjelder Manavi 12-brønnen forblir testingen av brønnen suspendert på grunn av manglende finansiering av virksomheten i Georgia.

Tidligere denne uken har CanArgo sådd tvil om videre drift. De har ikke midler nok til å betale revisor og vil presse fram gjeldsforhandlinger.

Les mer: CanArgo truer med konkurs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere