*Nettavisen* Økonomi.

Mislykkede forsøk for CanArgo

Får ikke betalt for gassen de har solgt.

15.05.09 15:44

Oljeproduksjonen ved Ninotsminda-feltet har så langt i år vært på 400 fat oljeekvivalenter per dag, mens gassproduksjonen har ligget på 49.000 kubikkmeter per dag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Datterselskapet Ninotsminda Oil Company Limited som besitter rettighetene til Ninotsminda-feltet har ikke fått betalt for gassen som er solgt i henhold til en avtale de har inngått med Sagaredjo Gas Company. Kontrakten varte i ett år og var på 110 dollar per kubikkmeter gass, som skulle øke til 167 dollar per kubikkmeter i mai.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Sagaredjo Gas Company ble overtatt av det statlige oljeselskapet i Aserbajdsjan. Nå er avtalen kansellert og det er inngått en ny avtale med et selskapet introdusert av det statlige oljeselskapet i Aserbajdsjan om å selge gassen for 140 dollar per kubikkmeter. Den nye avtalen varer i to år og gjelder 32.000 kubikkmeter per dag.

I fjor høst meldte selskapet at de hadde signert en ikke-bindende intensjonsavtale med et svensk oljeselskap som gjelder farm-out-avtale for Norio-prosjektet. På grunn av finanskrisen har de ikke klart å få på plass en avtale for feltet i Georgia. CanArgo har heller ikke klart å finne en investor til Norio-prosjektet. Andre forsøk for dette området har heller ikke lykkes.

Når det gjelder Manavi 12-brønnen forblir testingen av brønnen suspendert på grunn av manglende finansiering av virksomheten i Georgia.

Tidligere denne uken har CanArgo sådd tvil om videre drift. De har ikke midler nok til å betale revisor og vil presse fram gjeldsforhandlinger.

Les mer: CanArgo truer med konkurs

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.