*Nettavisen* Økonomi.

Mislykket tvangssalg

Ingen vil ha NattoPharma-aksjer.

08.09.08 10:55

Investeringsbanken Kaupthing forsøkte å tvangsselge 2,3 millioner aksjer i helsekostselskapet NattoPharma. Forsøket ble mislykket. Ingen vil ha NattoPharma aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen i selskapet som sist ble omsatt for 6,31 kroner på Oslo Børs ble tilbudt utvalgte investorer for 5 kroner stykket. Mandag måtte Oslo Børs og Kaupthing meddele at tilbudet ikke ble fulltegnet.

- Bookbuilding ble ikke fulltegnet og tvangssalget ble derfor ikke gjennomført, heter det i pressemeldingen.

Ingen av de nåværende investorene i selskapet ønsker dermed å utvide sin aksjepost. Problemene fortsetter dermed for helsekostselskapet.

Styret gikk
Både styreopprør, svake resultater og forsinkelser har senket NattoPharma på børsen. Aksjens verdi har nesten halvert seg på to måneder.

I dag, mandag, avholdes ekstraordinært styremøte i selskapet der det skal velges nye styremedlemmer etter at tre medlemmer trakk seg for tre uker siden.

Hvem tvangsselger?
Orion Securities har bistått Kaupthing Bank med å forestå salg av aksjene tilsvarende 11,3 prosent av den totale aksjekapitalen. Hvem det er som skal kvitte seg med aksjer er ikke oppgitt i pressemeldingen.

De tre største aksjonærene har alle rundt 12 prosents andeler i selskapet.

Morten Sundstøs Anacott Steel sitter med en aksjepost på 12,31 prosent. Han eier med andre ord flere aksjer enn hva som er forsøkt tvangssolgt. Frode Marc Bohans Bohan & Co har 11,56 prosent og Bjørn Arne Fredrik Sellæg sitt investeringsselskap Argentarii har 11,24 prosent, ifølge selskapets egne aksjonærliste. Hvem av disse tre som tvangsselges i markedet er ukjent for NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.