Gå til sidens hovedinnhold

Missedronning fikk ny båt av milliardærkjæresten

Koster over to millioner å fylle tanken

Den er det ultimate symbolet på status for de superrike. Ikke overraskende har den også en astronomisk prislapp.

Den gigantiske yachten som den tidligere Miss Storbritannia Kirsty Bertarelli har fått av sin ektemann er på rause 314 fot.

Den koster i underkant av en milliard kroner og hvis du skal fylle tanken så må du bla opp mer enn to millioner kroner, ifølge DailyMail.

Men de ufattelige kostnadene denne båten drar med seg, kommer neppe til å bekymre Storbritannias rikeste kvinne nevneverdig.

Skreddersydd basseng
Ektemannen til den tidligere missedronningen er milliardæren Ernesto Bertarelli, og skal ifølge Forbes være god for rundt 55 milliarder kroner og dermed verdens 64. rikeste person.

Båten, som har fått navnet «Vava II», ble bygget i all hemmelighet av Devenport Yachts i Plymouth under dekknavnet «Project 55.»

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Yachten har seks dekk og selvfølgelig egen landingsplass for helikopter.

Rundt 200 arbeidere har jobbet med å ferdigstille båten, som ble sjøsatt på fredag før den satte kursen mot Det Karibiske Hav.

Passasjerene på båten kan nyte dagene rundt bassenget om bord, med en dybde som kan stilles etter badegjestenes personlige preferanser.

Den har en rekke overdådige gjestekabiner og ikke mindre enn fire småbåter som kan frakte passasjerer til og fra land.

Utbrettbar beach club
I tillegg skal det være en ”beach club” som kan brettes ut ved vannkanten når passasjerende ønsker å tilbringe tid ved havet, i stedet for ved bassenget.

Yachen kan leies ut, men ifølge DailyMail må du nok belage deg på å betale flere hundre tusen kroner i uken.

Ernesto er en habil seiler, og var med å vinne America's Cup både i 2003 og 2007.

Han var del av det første laget noensinne som vant regattaen på første forsøk.

Her er verdens største Yachter:

1. Eclipse:

Eid av Roman Abramowich. 525 fot lang, med eget missildetektorsystem, helikopterlandingsplass og svømmebasseng. Den har også en egen ubåt, i tilfelle eieren skulle ha behov for å rømme. Chelsea-eieren kan også føle seg trygg i sin egen suite, som skal være skuddsikker. Pris: Cirka 2,6 milliarder kroner

2. The Dubai:

524 fot lang, opprinnelig bygget for sultanen av Brunei, men solgt til sjeiken av Dubai for rundt 1,7 milliard kroner. Den har elleve luksusleiligheter, landingsplass for helikopter, ubåt, squash-rom og spa.

3. Al Said:

Eid av sultan Quaboos av Oman. 508 fot, med blant annet egen konserthall for 70 personer. Pris: ukjent

Kilder: Wikipedia, Dailymail

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot