NA24.no

Mistenker korrupsjon i amerikansk forsvarsprosjekt

Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction, John Sopko.
Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction, John Sopko. Foto: Mandel Ngan (Afp / NTB scanpix)
En bensinstasjon i Afghanistan kostet 140 ganger mer enn tilsvarende i Pakistan.

NEW YORK (Nettavisen): Amerikanske medier melder mandag at USAs forsvarsdepartement har brukt 43 millioner dollar – 364 millioner kroner – av skattebetalernes penger på å bygge en bensinstasjon i Afghanistan, til tross for at et tilsvarende prosjekt i Pakistan bare kostet drøyt fire millioner kroner.

- Dette er en ellevill sløsing med penger som tvinger fram spørsmål om det er mer som har skjedd her enn ren dumhet. Dette kan være bedrageri. Det kan være korrupsjon. Dessverre finner jeg ikke ut mer om dette fordi det er en manglende vilje til å samarbeide med oss, sier USAs generalinspektør for afghansk gjenoppbygging, John Sopko til NBC News.

Han er ansvarlig for å kontrollere amerikanske prosjektet i Afghanistan, men opplever det amerikanske forsvarsdepartementet som lite samarbeidsvillig.

I sin rapport bemerker Sopko at selv om man tar høyde for sikkerhetskostnader, er det vanskelig å se at en bensinstasjon skal koste 140 ganger mer i Afghanistan enn i Pakistan.

- Jeg blir mistenkelig når jeg ser at noe koster 140 ganger mer enn det burde og oppdager at folk forsøker å holde igjen informasjon eller ikke samarbeide, sier Sopko.

Les mer hos NBC News og Fox News.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere