NA24.no

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)

Mistenkt for budrundejuks - kan miste jobben

Sist oppdatert:
Eiendomsmegler i Oslo etterforskes for å ha oppgitt falske bud.

I løpet av en budrunde steg prisen på Oslo-leiligheten med 600.000 kroner, men hvor var/er budgiveren?

Tidligere Aktiv-megler Thomas S. Amundsen etterforskes nå av politiet – mistenkt for bedrageri, skriver Dagens Næringsliv ifølge dn.no.

Amundsen har tidligere jobbet som daglig leder ved Postbanken Eiendomsmegling, senere Aktiv eiendomsmegling på Majorstuen i Oslo. Høsten 2011 figurerte Amundsen som meglerrepresentant i NRK-programmet «Solgt».

Les Finanstilsynets rapport her.

Manglet i budjournal
Vinneren av budet reagerte da han fikk se eiendomsmeglerens budjournal og klaget. Kort tid etter kom Finanstilsynet på uanmeldt besøk til Aktiv på Majorstuen. Tilsynet fant i likhet med kjøper ikke spor etter budgiveren.

Har du opplevd mistenkelige budrunder? Kontakt NA24 på vaktsjef@nettavisen.no.

Det var ifjor sommer at Amundsens firma, Ditt Meglerteam AS (tidligere Amundsen & Co AS) fikk besøk av Finanstilsynet. I september varslet tilsynet at de vurderte å tibakekalle tillatelsen til å drive eiendomsmegling.

Trakk seg
«Finanstilsynet legger til grunn (..) foreligger flere grove brudd på oppdragstakers plikter etter lov og forskrift.»

Etter dette valgte Amundsen å trekke seg. Han fikk følge av styret.

Ifølge Finanstilsynets rapport ga kjøper sitt første bud på 2,8 millioner kroner på visning dagen før budrunden ble satt igang.

Høynet med 600.000
Kjøper fikk opplysninger om et konkurrerende bud på 3,1 millioner kroner, og høynet derfor sitt bud til 3,2 millioner.

«Konkurrenten» bød så 3,3 millioner, før kjøper fikk tilslaget med et siste bud på 3,4 millioner kroner.

Dro på golfbanen
Amundsen har fortklart at budskjemaet var blitt med på en runde på golfbanen dagen etter budrunden, og var deretter blitt gjenglemt i golfbagen. Han har også forklart at budrunden foregikk via telefon.

Finanstilsynet fant fortsatt ingen spor av budgiver etter kontroll av meglerens telefonlogg.

«Finanstilsynet finner det (...) svært lite sannsynlig at angivelig konkurrerende budgiver er reell budgiver» skriver tilsynet ifølge DN og dn.no etter undersøkelsene rundt Thomas S. Amundsen.

- Påklaget
I et brev datert 28. november 2011 vedtok Finanstilysnet å frata Ditt Meglerteam AS tillatelsen til å drive eiendomsmegling.

– Jeg har påklaget avgjørelsen, og synes jeg er blitt urettferdig behandlet. Det er ikke noen tvil om at jeg har gjort noen feil i jobben, men det er drøyt å bli fratatt levebrødet, sier Amundsen til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere