NA24.no

Mistet fart mot slutten

Et skikkelig rally endte i en moderat oppgang på USA-børsene onsdag.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Det begynte knallsterkt på USA-børsene onsdag, men utover dagen gikk luften ut av ballongen, og oppgangen ble moderat.

Innen IT-sektoren var det fokus på lagringsselskapet Seagate Technologyu, som byr på konkurrenten Maxtor, som steg 53 prosent på børsen etter at dette ble kjent.

Positivt var det også at transportselskapet FedEx kom med sterke tall, og aksjen steg 5 prosent. Dette blir sett på som en indikator på aktiviteten i økonomien, ikke minst i julehandelen.

Elendigheten fortsatte for kriserammede General Motors, verdens største bilprodusent. Aksjen falt nye 4 prosent til 19,05 dollar, den laveste kursen på årevis. Markedsverdien av General Motors er kraftig redusert, men aksjen er fortsatt med i Dow Jones-indeksen og bidrar til å tynge denne.

På makrofronten kom det tall fra det amerikanske handelsdepartementet som viste at det amerikanske bruttonasjonalproduktet steg med en årlig takt på 4,1 prosent i tredje kvartal. Dette er en nedjustering fra et foreløpig anslag på 4,3 prosent, men likevel et sterkt tall, som viser at den amerikanske økonomien tøffer av gårde med god fart, tross orkaner og høye energipriser.

Oljeprisen endte til slutt litt opp, etter å ha svingt mye i etterkant av ukentlige lagertall fra USA. Disse viste overraskende store lagre av råolje, men samtidig overraskende små lagre av bensin og fyringsolje. Oljeprisen steg nær 1 prosent. Et fat nordsjøolje for levering i februar koster nå 56,72 dollar.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,26% til 10.833,73

Nasdaq +0,42% til 2.231,66

S&P 500 +0,25% til 1.262,79

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere