*Nettavisen* Økonomi.

Mistet jobben for en pakke Pringles

Foto: Pivat

- Visste ikke at den ikke var betalt for.

11.02.11 11:29

Onsdag ble det kjent at en kvinne fikk sparken etter å ha servert moren sin en focacciatallerken uten å ta betalt for den på et spisested i Jessheim. Etter å ha lest saken tok Trym Alexander Nyheim (24) kontakt med Nettavisen for å fortelle en lignende historie.

Kjenner du til noen som har fått sparken for det de mener er en bagatell? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Nyheim hadde deltidsjobb på Shell Select i Førde i 2004. Før jul arrangerte arbeidsgiveren hans julebord på en Shell-stasjon i Hemsedal. Det skulle bli siste gang Nyheim representerte bensingiganten.

- Alle på julebordet var beruset den kvelden. Jeg fikk en pakke med Pringles av en kollega og beskjed om å ta den med ut, forteller Trym Alexander Nyheim til Nettavisen.

Det skulle ha ikke ha gjort.

- Det jeg ikke visste, var at potetgullpakken ikke var betalt for, sier han videre.

Sjokkert
Da han hadde kommet hjem søndag kveld, fikk han en telefon fra sjefen sin, hvor han ble bedt om å komme på møte dagen etter.

- På møtet fikk jeg spørsmål om det var noe jeg ville innrømme. Jeg skjønte ingenting. Så sa sjefen min at jeg var blitt tatt for å stjele, deretter nevnte han denne Pringlespakken, jeg ble helt sjokkert, forteller Nyheim.

Han ble deretter avskjediget og måtte gå på dagen. Kollegaen som ga han potetgullpakken fikk en skriftlig advarsel.

- Jeg følte meg veldig dårlig behandlet. Og syns det burde vært omvendt. Jeg burde fått en skriftlig advarsel, mens kollegaen min burde fått sparken, understreker han.

Kjenner du til noen som har fått sparken for det de mener er en bagatell? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Forlik
Neste skritt på veien gutten som på dette tidspunktet var 17 år, var å skaffe seg advokat.

- Vi inngikk forhandlinger med Shells distriktssjef. De ble enige om at avskjedigelsen skulle bli omgjort til oppsigelse og jeg fikk 2.500 kroner fra Shell for tapt arbeidsfortjeneste, fortsetter Nyheim.

Han fikk også en nøytral attest.

- Jeg syns dette hørtes greit ut da, men i etterkant syns jeg ikke det er rettferdig. Distriktssjefen mente at vi aldri kom til å komme videre med saken uansett, derfor ble det forlik, fortsetter han.

Dårlig behandlet
- Angrer du på noe?

- Jeg syns det er vanskelig å angre på noe, jeg visste jo ikke at den Pringlespakken ikke var betalt for.

-Skjønner du at sjefen din reagerte på denne måten?

- Jeg syns han overdrev. Hadde begge fått en advarsel, hadde jeg skjønt det. Da vi var på vei hjem fra Hemsedal, sa sjefen min hvor imponert han var av meg og hvor voksen jeg hadde blitt. Dagen etter fikk jeg sparken, sier han videre.

- Personalsak
Nordheims tidligere sjef, Rune Øksenberg vil ikke kommentere saken.

- Dette er en personalsak og Shellstasjonen i Førde er nedlagt og jeg er ikke lenger ansatt i firmaet, så dette vil jeg ikke kommentere, sier Rune Øksenberg til Nettavisen.

Kjenner du til noen som har fått sparken for det de mener er en bagatell? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.