NA24.no

Mobilrekord for Nettavisen

Sjefredaktør Gunnar Stavrum opplever at stadig flere bruker mediehuset på mobilen.
Sjefredaktør Gunnar Stavrum opplever at stadig flere bruker mediehuset på mobilen. Foto: Paul Weaver
Aldri før har flere lest med mobilen.

Nettavisen satte i forrige uke ny mobilrekord.

- Veksten vi har opplevd knyttet til lesning av Nettavisen på mobil er så kraftig, at den langt overgår det vi i sin tid gjorde da folk gikk over fra papir- til nettaviser, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Stor plattform
Nettavisen på mobil hadde en økning på 6,1 prosent, opp til 395.178 unike, ifølge TNS Gallup.

Aldri tidligere har så mange lest Nettavisen på mobil, og ifølge TNS er Nettavisen nå den femte mest leste siden på mobil.

- På få år har mobilen seilt opp til å snart være en av de viktigste plattformene for distribusjon av nyheter, sier Stavrum.

Endrer markedet
Det er lite som tyder på at den kraftige utviklingen skal stoppe opp, noe som vil kunne påvirke bransjen i tiden fremover. 

- For aktører som tilpasser seg det brukerne ønsker så gir mobilen enorme muligheter, både når det gjelder presentasjon, distribusjon og salg av journalistikk.

- Fremtidsmulighetene er store. Mobilen åpner for interaktivitet og bidrag fra leserne, som har videokamera, lydopptaker og kamera i lommen – og for å presentere relevant stoff til brukerne, avhengig av hvem de er og hvor de er, sier Stavrum.

Også på kommersiell avdeling er utviklingen merkbar.

- Satsningen kommersielt på mobil i år har vært en stor suksess! Vi ser at vi har en langt sterkere vekst på mobil enn markedet generelt, sier salgsdirektør Christine Aannerud.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere