Gå til sidens hovedinnhold

Moderat påskeavslutning

Motor og fly løftet Dow Jones onsdag, men ellers var det en moderat påskeavslutning i USA.

Bilgiganten General Motors steg aller mest på de amerikanske børsene. Bilgiganten steg med 3,9 prosent blant annet fordi streiketrussel som har hengt over hovedleverandøren Delphi ble avverget.

På andreplass på lista havnet Boeing, som endte tre prosent opp, etter at de annonserte planer om å ekspandere til Kina. Selskapet regner med å selge 120 fly i året på det kinesiske markedet. Boeng har i tillegg ansatt en rekke nye toppsjefer, som skal tiltre 1. mai.

Etter at linsevæsken ReNu ble trukket fra markedet i USA fordi væsken kan påføre en soppskade på øyet, som i verste fall har ført til blindhet, ble Bausch & Lomb en av taperne onsdag. Selskapet falt med sju prosent.

På S&P 500-indeksen var Circuit City mest pop, etter gode salgstall på MP3-spillere og flatskjermer. Salget har resultert i en profitt på 65 prosent, og med det steg aksjen 7 prosent.

USAs handelsunderskudd krympet med 4,2 prosent fra januar til februar. Likevel ligger handelsunderskuddet så langt i år 13,5 prosent over det samme nivået i 2005 – året som endte med rekordhøye 723,6 milliarder dollar i underskudd.

Også den stigende obligasjonsrenten, den høye oljeprisen og usikkerheten rundt Iran fortsatte å prege Wall Street før påske.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,36% til 11.129,97

Nasdaq +0,19% til 2,314.68

S&P 500 +0,12% til 1.288,12

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken