*Nettavisen* Økonomi.

Moe får nye 1,7 milliarder til oljeselskapet OKEA

MOE: Ola Borten Moe hadde en kort karriere i norsk topp-politikk før han startet eget oljeselskap. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Det er gode nyheter, sier den tidligere ministeren.

30.09.15 14:21

Investeringsselskapet Seacrest Capital Group said har inngått avtale med det norske oljeselskapet OKEA om å investere opp til 200 million dollar, som tilsvarer 1,7 milliarder norske kroner med dagens kurs.

- Det er gode nyheter, sier en kortfattet Ola Borten Moe til Nettavisen. En pressemelding om avtalen vil gå ut senere i dag.

I mai startet tidligere oljeminister Ola Borten Moe og tidligere Det norske-sjef Erik Haugane et nytt oljeselskap med hovedkvarter i Trondheim.

– Vi går inn med egne penger, og vi begynner å jobbe i selskapet alle sammen. Det er veldig mange funn på norsk sokkel som ikke blir bygd ut, men som vi vet fins der. Vi tror vi kan gjøre ting enklere, billigere og kanskje introdusere nye forretningsmodeller som vil skape verdier både for selskapet og samfunnet, sier Ola Borten Moe da.

Den gang hadde selskapet en startkapital på 1 milliard norske kroner. Tilføreselen fra Seacrest Capital Group er derfor betydelig.

- Vi ser behov for et selskap som kan dra nytte av aktiviteter og funn, og som selektivt kan investere i underutviklede funn, sier Seacrest-partner og OKEA styreformann Henrik Schroder til Wall Street Journal.

– Vi er glade for å samarbeide med investorer av det kaliberet og med den erfaringen som Seacrest Capital Group har. Vi ser fram til å jobbe med dem for å etablere et stort nytt utviklings- og produksjonsfirma, sier Erik Haugane, som er administrerende direktør i OKEA, i en pressemelding onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag