*Nettavisen* Økonomi.

Møller-familen etter VW-skandalen: - De er jævla skuffet

SKUFFET: Ifølge direktør i importselskapet Harald A. Møller, Terje Male, er Møller-familien skuffet over Volkswagen etter skandalen rundt motorjukset. Foto: John Macdougall (Afp)

147.000 norske biler omfattes av motorjukset til bilprodusenten Volkswagen.

01.10.15 10:32

Importselskapet Harald A. Møller har siden 1948 samarbeidet tett med VW. Direktør for importselskapet, Terje Male, sier at familien Møller er skuffet.

- De er jævla skuffet. De har samarbeidet med Volkswagen siden 1948, og dette er stikk i strid med moralen vi ønsker å framstå med, sier han til Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Videre sier Male at det å rette opp skaden, vil bli en utfordring.

- Det blir en utfordring for vår organisasjon. Dette er skuffende, leit og flaut for alle som jobber med Volkswagen i Norge. Vi må nå gjenvinne kundenes tillit.

Det var i forrige uke at det amerikanske miljødirektoratet EPA oppdaget at de har funnet en avansert programvare i bilene som er laget for å pynte på utslippsdataene. Ifølge direktoratet risikerer Volkswagen bøter på opptil 18 milliarder dollar (rundt 145 milliarder kroner) for å ha forledet myndighetene. Volkswagen innrømmer at programvaren
er installert i bilene.

Programmet skal ha fungert slik at det kun ble aktivert når en bil ble testet for hvor mye forurensning som slippes ut av eksosrøret, ifølge EPA. Miljødirektoratet mener selskapets biler derfor kan ha forurenset 40 ganger mer enn det tillatte nivået.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag