Monaco på billigsalg

LØP OG KJØP: Nå er det billig å reise til Monaco.

LØP OG KJØP: Nå er det billig å reise til Monaco. Foto: (Shutterstock)

Også milliardærenes lekeplass merker finanskrisen.

13.03.09 12:30

(LXUS.no) Verden over føler turistnæringen finanskrisen på kroppen, og ferieperler som aldri tidligere har måttet trygle om folkets feriepenger ønsker nå alt og alle velkommen.

Ett av disse stedene er fyrstedømmet Monaco. Nå lokker den superdyre lilleputtstaten med de reneste chartertilbudene for å tiltrekke seg nye turister.

LES OGSÅ:

Her er det dyrest å bo
Europas nye ferieperler
Verdens 25 beste hoteller

Hotellreservasjoner i Monaco falt ifølge Bloomberg med åtte prosent i januar alene. Planene om å bygge ut landet i Middelhavet for å få plass til flere butikker og leiligheter er lagt på hylla, og monegasserne har skjønt at nedgangstidene krever at det tenkes nytt.

Planlegger turist-fremtiden

Landets turistbyrå har dermed satt seg ned og laget en femårsplan for turistnæringen, som blant annet går ut på å la folk fra alle samfunnslag føle seg velkomne i det snobbete minilandet. Chanel-vesker og Rolex-klokker skal ikke lenger være et krav for å få god service i Monte Carlos butikker og restauranter, og flip-flop-geriljaen kan snart ta for seg av landets goder med rumpetasken rundt livet.

Monaco har tidligere vært ansett som en tumleplass for de über-rike, men nå kan hvermansen nå boltre seg på ferie i middelhavsperlen for bare noen få tusenlapper. Ifølge Luxist tilbyr flere reisebyråer pakker for så lite som 3.500 kroner, men dersom turistkontoret får det som de vil med sin femårsplan, vil fortsatt formuende cruisepassasjerer og andre rikinger utgjøre den største andelen besøkende...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.