*Nettavisen* Økonomi.

Monty på tysk raid

David Montgomery har tatt med seg 6,5 milliarder kroner for å shoppe tysk avis.

David Montgomerys Mecom har hentet inn omlag 6,5 milliarder kroner for å kjøpe seg opp i Berliner Verlag.

NA24 - din næringslivsavis

Mecom henter inn frisk kapital for å kjøpe hele Berliner Verlag som blant annet gir ut avisen Berliner Zeitung. Det skriver Mecom i en melding.

Kjøper kontroll
Per i dag eier Mecom 15 prosent av aksjene i Berliner Verlag og vil bruke deler av de 6,5 milliardene til å kjøpe ytterligere 75 prosent av aksjene i medieselskapet.

Mecom vil etter dette kjøpet forhandle om villkårene for kjøp av de siste 10 prosentene av selskapet. Det er også planer om å kjøpe nedelandske Telegraaf Media Groups 23,9 prosent av aksjene i Koninklijke Wegener NV som gir ut sju aviser i Nederland med et samlet opplag på 869.254 aviser.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Mecom mener at dette vil gi gode synergimuligheter for Mecoms nederlandske Limburg Media Group.

Betaler gjeld
Tilbudene på de to kjøpene ble ifølge meldingen gitt i torsdag ettermiddag. Svarsfristen på budene går ut den 3. april og Mecom håper på å ha kjøpet på plass den 16. april.

Montgomery vil i tillegg bruke pengene på å betale tilbake resten av gjelden til Orkla som er på rundt 691 millioner kroner.

Etter kjøp og nedbetaling av gjeld sitter mediekonsernet igjen med i underkant av 3,5 milliarder kroner som skal brukes til å finansiere ytterligere oppkjøp av avishus i europa.

Styret har foreslått å avholde en ekstraordinær generalforsamling den 5. april for å vedta oppkjøpsplanene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.