NA24.no

Mor og sønn var i live før brannen

Sist oppdatert:
Irene Johansen og sønnen Markus i Florø var fortsatt i live da brannen brøt ut, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Etter det Bergens Tidende erfarer, går det fram av rapporten fra Gades Institutt i Bergen at de to døde som følge av brannen. Dette betyr at det ikke er grunnlag for spekulasjonene i lokalmiljøet om at de to var blitt offer for en forbrytelse før brannen, skriver Aftenposten.

I 04-tiden natt til fredag startet en brann i soveromsdelen hvor Irene Johansen og sønnen Markus lå og sov. Brannen spredte seg, og begge omkom. Kvinnens 16 år gamle datter greidde å komme seg ut av huset.

Mordbrannsiktet
Irene Johansens eksmann ble siktet for dødsbrannen samme dag. Han var torsdag ilagt besøksforbud mot kvinnen etter gjentatte trusler. Han har hele tiden blånektet for å hatt noe med brannen å gjøre , og sier han var hjemme den aktuelle natten.

Gjennom helgen har politiet i Florø med bistand fra Nye Kripos søkt i brannruinene etter tekniske spor og i mannens leilighet. Søndag ble mannen løslatt fra varetekt, men mordbrannsiktelsen ble opprettholdt. Politiet har ikke funnet spor som knytter ham til huset.

- Ikke skyldig
Mandag kveld gikk kjæresten til Irene Johansen ut og sa at 37-åringens ekskjæreste umulig kunne ha gjort dette.

Ottar Roset var den nye kjæresten til Irene Johansen.

Til TV 2 Nyhetene sier han at han reagerte kraftig på trusselmeldingene eksmannen kom med, men han tror ikke den siktede 41-åringen kan stå bak en ildspåsettelse:

- Etter at det har gått noen dager nå og jeg har fått tenkt gjennom ting, så er jeg blitt mer og mer overbevist om at han ikke kan ha gjort det. Jeg kan ikke få meg til å tro at folk kan være så jævlige, sier han.

Han sier han håper politiet finner brannårsaken og at det viser seg å være en ulykke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere