NA24.no

Morgan får 1,2 mill i sluttpakke

Sist oppdatert:
Fredrikstad FK kvitter seg med dokumentfalsk-dømte Morgan Andersen. Les dommen her.

OSLO TINGRETT (NA24 ): Advokat Cato Schiøtz sa etter dommen onsdag ettermiddag at han tror Morgan Andersen mister jobben som administrerende direktør i Fredrikstad.

NA24 - din næringslivsavis

Senere ble dette bekreftet av Fredrikstad FK:

- Dette skjer i forståelse mellom partene, og vi ønsker nå ro rundt klubben, sier styreleder Per Kristian Olsen i Fredrikstads aksjeselskap til NA24.

Ett års betinget fengsel
- Morgan Andersen og FFK Sport ASA har blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet. Det vil si at Morgan Andersen er løst fra sin kontrakt som administrerende direktør for Fredrikstad Fotballklubb med iverksettelse fra 1.april 2008, heter det i en kort melding på klubbens hjemmeside.

Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen ble onsdag dømt til betinget fengsel i ett år for dokumentfalsk i Mikel-saken. I tillegg ble han dømt for å ha levert en falsk anmeldelse mot fotballagent John Shittu.

Les hele dommen her

Når Andersen går av, får han, som NA24 tidligere har skrevet, med seg en sluttpakke verdt 1,2 millioner kroner. Det tilsvarer ett års lønn. Styreleder Olsen bekrefter at Andersen får med seg sluttpakken ut av østfoldklubben.

Bekrefter sluttpakken
- Dette er en standardavtale, og den muligheten bruker vi nå, sier styrelederen til NA24.

- Vi har ikke inngått noen avtale om sluttpakke, men han har en avtale om dette fra før og det er ingen grunn til å tro at den ikke blir overholdt, sa Schiøtz til NA24 tidligere onsdag.

- Styret i Fredrikstad har vært rimelig forståelsesfulle. Men både jeg og Morgan Andersen forstår at det blir vanskelig for ham å fungere som administrerende direktør i Fredrikstad FK med de problemene en slik dom innebærer. Men vi tror han kommer til enighet med klubben, sier Schiøtz.

Brudd på tilliten
Andersens advokat sier han forstår at at dokumentfalsk-dommen representerer et brudd på tilliten mellom FFK og Morgan Andersen, men poengterer at østfoldingene visste om saken mot Andersen da de ansatte ham høsten 2006.

Ifølge 2006-regnskapet til Fredrikstad Fotballklubb Sport ASA, heter det at: «Etterlønn ved opphør utgjør 12 måneders lønn».

- Morgan Andersen la ikke på noe tidspunkt skjul på at det var igangsatt en etterforskning mot ham, og han var helt åpen om dette i ansettelsesprosessen, kommenterte Per Kristian Olsen til NA24 i fjor høst.

PS: Andersen hadde en Fredrikstad-lønn i 2006 som tilsvarer en årsinntekt på 1,7 millioner kroner. Men i fjor sommer gikk styreleder Olsen ut på klubbens nettside og sa at lønnen er 1,2 millioner kroner. Differansen kan skyldes bonuser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere