Morgan tar straffen

Foto: Scanpix

Dokumentfalsk-dømte Morgan Andersen dropper anken.

31.03.08 16:59

Den tidligere Lyn-direktøren ble forrige onsdag dømt til betinget fengsel i ett år for å ha forfalsket kontraktspapirene til stortalentet John Obi Mikel før unggutten våren 2005 ble solgt til Manchester United.

NA24 - din næringslivsavis

Vil ikke ta risikoen
I tillegg ble Morgan Andersen dømt for å ha levert en falsk anmeldelse mot fotballagent John Shittu, en av Mikels agenter.

- Jeg anker dommen, sa Andersen i retten.

Men nå har han ombestemt seg:

- Det er med blandede følelser ettersom vi mener at dommen er uriktig. Men det er tre grunner til at han trekker anken: Hensynet til familien, hensyn til hans arbeidssituasjon og at det er en prosessrisiko ved å anke, sier advokaten hans, Cato Schiøtz, til TV 2 Sporten.

Les dommen her

Slipper fengselsstraff
NA24 får opplyst at ettersom Morgan Andersen nå velger å droppe anken vil heller ikke aktor anke straffeutmålingen.

- Da anker ikke vi heller, sier aktor Svein Holden til NA24.

Morgan Andersen slipper å sone om han ikke begår nye straffbare handlinger innen to år, men må betale 20.000 kroner i saksomkostninger.

Fikk 1,2 mill. i sluttpakke
Dersom Andersen hadde anket dommen, ville han risikert å bli idømt fengselsstraff om ankesaken ikke hadde gått hans vei.

NA24 har tidligere skrevet at Morgan Andersen fikk 1,2 millioner i sluttpakke for å gi seg som Fredrikstad-direktør, en jobb han har hatt siden høsten 2006.

Nå spørs det om aktor Holden vil reise sak om foretaksstraff mot Lyn. Da risikerer Oslo-klubben å miste de 60 millionene man tjente på salget av Mikel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag