NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Morgans advokat raste mot aktor

Sist oppdatert:
Cato Schiøtz likte dårlig at aktor leste opp fra en tidligere dom mot Morgan Andersen.

OSLO TINGRETT (NA24): - Det har bare stigmatiserende hensikt å lese hele den dommen, raste Schiøtz mot aktor Svein Holden.

NA24 - din næringslivsavis

- Ingen tvil
- Det protesterer jeg på, og dommen er mot NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon, journ. annm.), ikke Morgan Andersen, fortsatte forsvarer Cato Schiøtz.

Men det stemmer ikke.

- Er det noen tvil om at det er Morgan Andersensom NISO-leder som er dømt her?

- Nei, det er det ikke, sier politiadvokat Pål Sverre Hærnes.

Knusende dom
Men aktor Svein Holden nøyde seg likevel med kortversjonen av den knusende dommen fra Borgarting lagmannsrett 31. mars 2004.

Les om dommen: Morgan har jukset før

- Den har en viss relevans for vurderingen av Andersen, mener jeg, sier aktor Holden til NA24.

Borgarting lagmannsrett felte i 2004 en tøff dom over Morgan Andersen. Retten skriver i dommen at det er hevet over enhver tvil at Andersen, mens han han var daglig leder i NISO, ba sin egen markedssjef om å skrive fiktive reiseregninger.

Fabrikkert og tilbakedatert
I tillegg viser dommen at Andersen fabrikkerte og tilbakedaterte et dokument i et forsøk på å skvise markedssjefen ut av NISO.

- Andersen ba meg skrive falske reiseregninger, og han forfalsket et dokument der jeg angivelig skulle ha innrømmet økonomisk mislighold uten hans viten. Dette var et forsøk på å få meg ut av NISO. Utover det vil jeg ikke si noe om denne saken, sa eks-markedssjef Thorleif Norum til Nettavisen i fjor høst.

- Lagmannsretten kom til et annet faktum en tingretten. Og mens Morgan Andersen var leder for NISO da saken gikk for tingretten, var han kun vitne i ankesaken, sa Cato Schiøtz i retten.

- Bare stigmatiserende
Utenfor retten la han til:

- Dette er bare stigmatiserende, men om jeg var aktor kan det hende at jeg hadde gjort det samme (lest opp fra dommen, journ. anm.).

- Men det er en ganske klar dom rettet mot Morgan Andersen?

- Jeg kan ikke dommen i detalj. Men Morgan Andersen hadde sluttet i NISO da.

Vitne- og bevisførselen ble avsluttet mandag. Onsdag prosederer partene.

DETTE ER TILTALEN:

Morgan Andersen er tiltalt for overtredelse av:

- i rettsstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument (straffeloven § 182 første ledd første straffalternativ)

- for ved falsk anmeldelse til påtalemyndigheten eller annen offentlig myndighet å ha søkt å pådra en annen siktelse eller fellelse for en forbrytelse (straffeloven § 168 første straffalternativ)

Mens det første tiltalepunktet kan straffes med bøter eller fengsel i ett år, er strafferammen for det andre punktet fra seks måneder til åtte år.

Saken starter 11. februar i Oslo tingrett, og varer til og med onsdag 20. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere