*Nettavisen* Økonomi.

Morgen Kane-filmene blir milliard-eventyr

Hovedrolleinnehaver Ryan Wiik (bak), flanket av administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og styremedlemm Jenny Chu. Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

Hvis Morgan Kane-filmen blir en suksess, er planen å skape en milliardvirksomhet på den norske westernhelten.

13.01.16 09:19

AKER BRYGGE (Nettavisen): - Det er ingen grunn til at ikke Morgan Kane bli bli et internasjonalt fenomen som James Bond eller Hunger Games, sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment ASA til Nettavisen NA24.

Børsnoteres i Norge i dag
I formiddag noteres WR Entertainment på Oslo børs nystartede handleplass Merkur Market. Selskapet eier bok- og filmrettighetene til 83 bøker om revolvermannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er noen glimt fra hvordan rettighetseierne tenker seg at Morgan Kane-filmen vil bli. Foto: WR Entertainment

Filmen skal spilles inn i Mexico om kort tid, og målet er at den skal skape interesse også for salg av bøkene. Til nå er Morgan Kane solgt i rundt 22 millioner eksemplarer i Skandinavia og Europa.

Les mer om filmen på Side3:

Norske Gunnar Wiik blir verdenskjent som Morgan Kane

- Bøkene er overholdet ikke markedsført i Latin-Amerika, USA og i Østen, sier Lucia-Khan.

Enorme målsetninger
Morgan Kane-prosjektet tar mål av seg til å konkurrere med internasjonale suksesser som Hunger Games, James Bond og andre filmer basert på bokserier.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hollywood-produsenten Mark Huffam er hyret inn til Morgan Kane-prosjektet. Han har mange kjente filmer på samvittigheten. Foto: WR Entertainment

Oppsiden er fantastisk: Hunger Games var bare solgt i 200.000 eksemplarer da filmrettighetene ble solgt, og allerede da filmen ble lansert, var boksalget 23,5 millioner eksemplarer bare i USA. For øyeblikket er salget passert 65 millioner bøker i USA.

Millioner av fans på Facebook
Den tidligere BBC-ankerkvinnen har ledet en rekke oppstartsselskaper i Silicon Valley, men har nå flyttet til Los Angeles, hvor hun driver et stort reklamebyrå for mobile plattformer.

Også den gamle revolvermannen skal markedsføres på sosiale nettverk som Facebook: - Merk deg at flere av filmene hadde millioner av fans på Facebook før de ble lansert, sier hun.

Fri omsetning av aksjene
Alle aksjene i WR Entertainment ASA kan omsettes på Merkur Markets, men selskapet gjennomfører ikke noen aksjeutvidelse i forbindelse med børsnoteringen.

Saken fortsetter under.

Klikk på bildet for å forstørre.

Morgan Kane er et ikon i internasjonal litteratur.


- Vi vil komme med en IPO (prospekt) senere, forteller styremedlemmene Jim Cardwell og Jenny Chu. Planen er å invitere inn flere aksjonærer slik at selskapet kan noteres både på Oslo børs og New York Stock Exchange i løpet av 12-18 måneder.

Eneste nordmann i styret er forretningsadvokaten Henning Øglænd.

Investerer ikke direkte i filmen
Eierne av WR Entertainment ASA investerer ikke direkte i Morgan Kane-filmen. De 240 millioner kronene i produksjonsbudsjett er skaffet vil veie på vanlig Hollywood-vis fra filminvestorer.

Normalen er at disse først får igjen sin investering, og at man så deler et eventuelt overskudd mellom rettighetshaverne og filminvestorene.

Rettighetene til bøkene, derimot, ligger i det børsnoterte norske selskapet.

«Tidenes bjelleseremoni»
WR Entertainment blir ett av syv selskaper som noteres i det som kalles «tidenes bjelleseremoni» ved Oslo børs. Klokken ni onsdag morgen vil de syv selskapene ringe etter tur fra flere balkonger ved børsen.

Du kan lese mer her: Tidenes bjelleseremoni åpner Merkur Market

Det betyr at Ryan Wiik og Morgan Kane må dele rampelyset med blant andre Aasen Sparebank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.