NA24.no

Morgen Kane-filmene blir milliard-eventyr


Hovedrolleinnehaver Ryan Wiik (bak), flanket av administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og styremedlemm Jenny Chu.
Hovedrolleinnehaver Ryan Wiik (bak), flanket av administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og styremedlemm Jenny Chu. Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Hvis Morgan Kane-filmen blir en suksess, er planen å skape en milliardvirksomhet på den norske westernhelten.

AKER BRYGGE (Nettavisen): - Det er ingen grunn til at ikke Morgan Kane bli bli et internasjonalt fenomen som James Bond eller Hunger Games, sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment ASA til Nettavisen NA24.

Børsnoteres i Norge i dag
I formiddag noteres WR Entertainment på Oslo børs nystartede handleplass Merkur Market. Selskapet eier bok- og filmrettighetene til 83 bøker om revolvermannen.

Her er noen glimt fra hvordan rettighetseierne tenker seg at Morgan Kane-filmen vil bli.

Filmen skal spilles inn i Mexico om kort tid, og målet er at den skal skape interesse også for salg av bøkene. Til nå er Morgan Kane solgt i rundt 22 millioner eksemplarer i Skandinavia og Europa.

Les mer om filmen på Side3:

Norske Gunnar Wiik blir verdenskjent som Morgan Kane

- Bøkene er overholdet ikke markedsført i Latin-Amerika, USA og i Østen, sier Lucia-Khan.

Enorme målsetninger
Morgan Kane-prosjektet tar mål av seg til å konkurrere med internasjonale suksesser som Hunger Games, James Bond og andre filmer basert på bokserier.

Hollywood-produsenten Mark Huffam er hyret inn til Morgan Kane-prosjektet. Han har mange kjente filmer på samvittigheten.

Oppsiden er fantastisk: Hunger Games var bare solgt i 200.000 eksemplarer da filmrettighetene ble solgt, og allerede da filmen ble lansert, var boksalget 23,5 millioner eksemplarer bare i USA. For øyeblikket er salget passert 65 millioner bøker i USA.

Millioner av fans på Facebook
Den tidligere BBC-ankerkvinnen har ledet en rekke oppstartsselskaper i Silicon Valley, men har nå flyttet til Los Angeles, hvor hun driver et stort reklamebyrå for mobile plattformer.

Også den gamle revolvermannen skal markedsføres på sosiale nettverk som Facebook: - Merk deg at flere av filmene hadde millioner av fans på Facebook før de ble lansert, sier hun.

Fri omsetning av aksjene
Alle aksjene i WR Entertainment ASA kan omsettes på Merkur Markets, men selskapet gjennomfører ikke noen aksjeutvidelse i forbindelse med børsnoteringen.

Saken fortsetter under.

Morgan Kane er et ikon i internasjonal litteratur.


- Vi vil komme med en IPO (prospekt) senere, forteller styremedlemmene Jim Cardwell og Jenny Chu. Planen er å invitere inn flere aksjonærer slik at selskapet kan noteres både på Oslo børs og New York Stock Exchange i løpet av 12-18 måneder.

Eneste nordmann i styret er forretningsadvokaten Henning Øglænd.

Investerer ikke direkte i filmen
Eierne av WR Entertainment ASA investerer ikke direkte i Morgan Kane-filmen. De 240 millioner kronene i produksjonsbudsjett er skaffet vil veie på vanlig Hollywood-vis fra filminvestorer.

Normalen er at disse først får igjen sin investering, og at man så deler et eventuelt overskudd mellom rettighetshaverne og filminvestorene.

Rettighetene til bøkene, derimot, ligger i det børsnoterte norske selskapet.

«Tidenes bjelleseremoni»
WR Entertainment blir ett av syv selskaper som noteres i det som kalles «tidenes bjelleseremoni» ved Oslo børs. Klokken ni onsdag morgen vil de syv selskapene ringe etter tur fra flere balkonger ved børsen.

Du kan lese mer her: Tidenes bjelleseremoni åpner Merkur Market

Det betyr at Ryan Wiik og Morgan Kane må dele rampelyset med blant andre Aasen Sparebank.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere