NA24.no

Morgenløft på børsen

Sist oppdatert:
Oljeprisen styrker seg og det sender Oslo Børs forsiktig opp.

Oslo Børs har snudd etter to dager med nedtur og stiger igjen fredag. Hovedindeksen blir løftet 0,40 prosent til 368,44 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen hever seg igjen etter flere dager med en tung nedtur. Kjøresesongen er over, men amerikanerne forbereder seg til fyringssesongen. Et fat nordsjøolje med levering i november koster like etter at Oslo Børs åpnet 61,60 dollar ved råvarebørsen i London.

Tungvekterne Statoil og Norsk Hydro blir løftet 1,61 prosent til 157,50 kroner og 1,20 prosent til 147,25 kroner. De andre oljeselskapene klatrer også fredag morgen. DNO stiger 1,42 prosent til 71,50 kroner, mens Altinex stiger 3 prosent til 1,03 kroner. CanArgo stiger 1,41 prosent til 8,62 kroner etter flere dager med nedgang.

To av selskapene der Jens Ulltveit-Moe er storaksjonær gjør det godt fredag. PGS og Kverneland klatrer.
To av selskapene der Jens Ulltveit-Moe er storaksjonær gjør det godt fredag. PGS og Kverneland klatrer.

Seismikkselskapet Petroleum Geo Service stiger 3,49 prosent til 326 kroner. NA24s kommentator Gaute Eie skriver i sin blogg at det er på tide å se på selskapet igjen. Eie er megler i Carnegie og påpeker at seismikkselskapene vil komme i søkelyset i forbindelse den årlige seismikkonferansen i Houston.

Nytt løft for oljeservice
I USA steg oljeservicesektoren 1,7 prosent og det er bra drag i flere av de andre selskapene på Oslo Børs.

Øverst på vinnerlisten troner APL med en oppgang på 6,99 prosent til 44,40 kroner, men det er kun omsatt aksjer for 8.880 kroner over ordinær handel.

Kverneland, der Jens Ulltveit-Moe er en av de største aksjonærene stiger 5,36 prosent til 73,75 kroner. Det er også liten interesse som bidrar til oppgangen. Det omsatt aksjer for 7.375 kroner.

Kursvinner etter gjennombrudd
Navamedic har fått nådd en viktig milepæl etter at selskapets produkt, Glucomed, har fått CHMPs anbefaling. Dermed kan det gå mot at selskapets produkt blir godkjent for 25 markeder. Selskapet selv håper å bli en ledende aktør i et stort og voksende marked. Aksjen klatrer hele 27,2 prosent til 21,50 kroner.

-Dette er et stort gjennombrudd for oss. Vi har allerede signert avtaler med en rekke sterke partnere for salg og distribusjon av Glucomed®/Flexove™ som dekker tilsammen 14 land i og utenfor EU/EØS, og vi ser frem til å starte lanseringen av produktet i Europa i 2007, skriver selskapets grunnlegger og adm. direktør Øyvind Brekke i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere