Gå til sidens hovedinnhold

Mørke skyer over Hellas

Kan bli nedgradert.

Kredittratingbyrået Standard & Poor's varslet mandag om at de kan komme til å nedgradere ratingen på «A-», som de har på Hellas nasjonalgjeld. Årsaken er økt usikkerhet knyttet til landets muligheter til å få kontroll på statsfinansene, ifølge Assoicated Press.

I en uttalelse sier ratingbyrået at de regner med å komme med en sine vurderinger innen to måneder etter at de har mottatt mer informasjon om hvordan Hellas har tenkt å redusere underskuddet sitt.

S&P anslår at landets gjeld kan komme til å nå 125 prosent av landets bruttonasjonalprodukt i 2010, høyest i eurosonen, og holde seg på det nivået eller stige ytterligere.

Dersom Hellas får en dårligere rating vil sannsynligvis ratingen på dagens gjeld bestå, men det vil føre til at landet må betale mer i renter for nye lån.

Bekymringene til Hellas statsfinanser har økt etter at myndighetene i oktober meldte at budsjettunderskuddet vil bli mye høyere enn ventet, og anslått til 12,7 prosent av landets BNP. Dette er seks prosent høyere enn tidligere anslag

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre