*Nettavisen* Økonomi.

Moser ga tips til hvordan man vinner nobelprisen i medisin

Edvard Moser, May-Britt Moser og John O'Keefe er i Stockholm for å motta nobelprisen i medisin. Foto: Anders Wiklund / TT/NTB scanpix

06.12.14 15:13

Nobeluken for May-Britt og Edvard Moser har hittil bestått av signering av stoler og besøk hos Skavlan. Men det paret ser mest fram til, er nobelforedragene sine. Da får de snakke om det de brenner for.

– Det har vært gøy, men vi ser alle fram til foredragene i morgen. Det er slik vi overlever – med forskning! smiler May-Britt Moser.

Sammen med mentor og medprisvinner John O'Keefe holdt hun og Edvard Moser pressekonferanse på Nobel Forum på Karolinska Institutet i Stockholm lørdag.

Fakta

Fakta om May-Britt og Edvard MoserEn lattermild trio svarte på spørsmål fra pressen og en stor gruppe studenter fra hele verden. Både kinesiske og australske studenter hadde tatt turen til Sverige, og ba om råd fra nobelprisvinnerne i medisin for hvordan også de kan vinne prisen en dag.

– Lidenskap. Dere må like det dere gjør, ikke gjør ting dere ikke liker, sier Edvard.

– Hvis dere jobber for å vinne nobelprisen, kommer dere nok ikke til å gjøre det, utdyper han.

Moser landet i Stockholm torsdag og siden har det gått i ett. Fredag var de gjester på Skavlan, lørdag fikk de signere hver sin stol på Nobelmuseet. Ekteparet donerte også en lekerotte til museet. Den heter Sofia, opplyste May-Britt.

Fakta om Mosers lange Nobel-uke
* 6/12: Sammenkomst for prisvinnerne med familier på Nobelmuseet. Pressekonferanse ved Karolinska Institutet. Øving til forelesningene. Middag med Nobelkomiteen for medisin/fysiologi på Waldemarsudde.

* 7/12: Nobelforedrag i Aula Medica. Mottakelse ved Nobelforsamlingen på Karolinska Institutet. Privat feiring for de tre vinnerne og 160 gjester.

* 8/12: Feiring på Grand Hotell. Nobelforelesninger i kjemi. Panelsamtale ved den norske ambassaden. Mottakelse og nobelkonsert i Stockholm konserthus.

* 9/12: Intervjuer. Nobel Week Dialogue i Stockholm bys konferansesenter. Mottakelse ved Det svenske vitenskapsakademiet.

* 10/12: Generalprøve. Kortesje i limousin fra Grand Hotell til Stockholm konserthus. Nobelprisseremoni og påfølgende bankett. Nobel-nachspiel på Stockholm School of Economics.

* 11/12: Innspilling av BBC og SVTs program «Nobel minds» med programleder Zeinab Badawi. Bankett på slottet.

* 12/12: Nobelforum på Karolinska Institutet. Avsluttende mottakelse for prisvinnerne, inkludert fredsprisvinner Kailash Satyarthi.

*13/12: Til Uppsala. Nobelforelesninger ved Uppsala Biomedical Centre. Lunsj på Uppsala slott. Avreise Arlanda.

(Kilde: NTNU) (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.