Moser klare for nobelforedrag: - Øvd i hele natt

Edvard Moser, May-Britt Moser og John O'Keefe er i Stockholm for å motta nobelprisen i medisin.

Edvard Moser, May-Britt Moser og John O'Keefe er i Stockholm for å motta nobelprisen i medisin. Foto: Anders Wiklund / TT/NTB scanpix

10.12.14 15:45

Edvard og May-Britt Moser øvde natt til søndag hardt og lenge på sine etterlengtede nobelforedrag i Stockholm. Ifølge døtrene hadde de ikke engang tid til å spise frokost.

Døtrene Ailin Marlene (19) og Isabel Maria Moser (23) sitter spent øverst i salen på Medica Aula ved Karolinska Institutet i Stockholm når nobelforedragene i medisin starter søndag ettermiddag.

Bestilte room service
– Jeg har skikkelig sommerfugler i magen, sier Isabel Maria til NTB.

– De har jobbet så hardt for det her. Jeg gleder meg nesten til det her er over så mamma og pappa kan slappe av. De bestilte bare room service i dag morges, sier Ailin Marlene.

Rundt 50 kolleger fra NTNU i Trondheim er også på plass i salen.

– Det er så stort og fantastisk og gøy. De har jobbet veldig mye med dette her, sier Charlotte Alme, som jobber med ekteparet til daglig, til NTB.

Letter på sløret
Ekteparet Moser og mentor og medprisvinner John O'Keefe skal i sine foredrag fortelle om de berømte gittercellene de har vunnet den gjeve prisen for.

– Alle tre er fantastiske vitenskapsmenn. Som May-Britt sa i går, det er denne dagen hun har gledet seg mest til, sier Klas Kürre i nobelkomiteen for medisin, til NTB.

Moser har varslet at de vil presentere hittil upubliserte funn om gitterceller og stedsans. Noen av funnene blir publisert i en ny artikkel mandag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.