NA24.no

Mot 100 millioner abonnenter

Sist oppdatert:
Telenor økte omsetningen med hele 37 prosent i andre kvartal og klokket inn til et resultat før skatt på 3,9 milliarder. Nå omorganiserer de i Sverige.

- Vi leverer igjen et solid kvartal med høy inntektsvekst og økt EBITDA-margin. Vi er spesielt godt fornøyd med at flere av våre mobilvirksomheter gjør det så bra i sine markeder, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

NA24 - din nye næringslivsavis

Han drar særlig frem GrameenPhone, som har forbedret sin markedsposisjon ved å øke kundebasen med mer enn 30 prosent bare i dette kvartalet. Kyivstar passerte 16 millioner abonnement med en økning på en million abonnement i løpet av andre kvartal og opprettholder sin ledende posisjon i Ukraina, mens DTAC økte sin markedsandel til 31 prosent i Thailand.

Driftsinntektene økte i andre kvartal fra 16,5 til 22,6 milliarder kroner, med en underliggende inntektsvekst på 12 prosent. Driftsmarginen økte fra 34 til 35 prosent og resultat før skatt var 3,9 milliarder kroner.

Telenor leverte et rekordsterkt første kvartal, og analytikerne trodde på en omsetningsvekst på i gjennomsnitt 32,1 prosent, viste estimater SME Direkt hentet inn for TDN Finans. Konsensus blant analytikerne antydet en omsetning på 22,6 milliarder i andre kvartal, opp fra 16,5 samme periode i fjor.

Telegiganten nærmer seg 100 millioner mobilabonnenter med stormskritt. I andre kvartal økte antall mobilabonnement med seks millioner til 96 millioner.

Skal vi tro Telenor, kommer ikke veksten til å avta med det første. Selskapet tror på en vekst i driftsinntektene på rundt 30 prosent med en EBITDA-margin før andre inntekter og kostnader på i overkant av 34 prosent. Samtidig kommer de til å investere rundt 20 prosent av inntektene.

- Vi evaluerer løpende hvordan vi kan forbedre oss. Dette kommer til syne gjennom de gode marginene i våre mobilvirksomheter og den positive kostnadsutviklingen i Fixed Norge. Som følge av oppkjøpene i Sverige omorganiserer vi virksomheten for å nå vårt mål om å bli en ledende kommunikasjonsleverandør, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere