*Nettavisen* Økonomi.

Mot børsras

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oslo Børs kan glemme januarfesten. I dag kan milliarder forsvinne.

11.01.07 08:46

Følg børsen her

Det ligger an til videre børsfall på Oslo Børs torsdag. Dermed ser det ut til at investorene kan glemme børsfesten i januar. Årsaken er nye fall i oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen raser
Råolje for levering i februar falt under 53 dollar fatet på råvarebørsen i New York for første gang siden juni 2005. Fallet kommer på grunn av at den amerikanske vinteren har vært svært mild langt, noe som har fått etterspørselen etter fyringsolje til å falle betydelig. Tradisjonelt er fjerdekvartal, og vintersesongen, høysesong for oljeetterspørselen. Men i år er det altså annerledes.

De amerikanske lagrene av destillater, blant annet fyringsolje og diesel, steg med 5,4 millioner fat til 141 millioner fat forrige uke. Dette er den største oppgangen siden januar 2004, og oljeprisen har falt 13 prosent så langt i år.

Råolje for levering i februar falt 2 prosent, eller 1,08 dollar per fat, til 52,94 dollar fatet i morgentimene torsdag. Onsdag falt oljeprisen 2,9 prosent eller 1,62 dollar per fat til 54,02 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Tungvektere trekker ned
Oljetungvekterne Statoil og Hydro ligger an til nye børsfall. Også oljeserviceaksjene kan falle tilbake torsdag morgen.

Ellers var Q-free og Stepstone ute med nyheter i morgentimene. Styret i teknologiselskapet Q-Free, som leverer bomsystemer til offentlige veier, mener det nå er behov for å gjennomføre en rekke forbedringstiltak i selskapet. I den forbindelse tar selskapet en avsetning i fjerde kvartal på 30 millioner kroner.

StepStone-sjef Colin Tenwick melder om høyt tempo for selskapet ut av 2006.

Følg børskursene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.