NA24.no

Mot bråstopp for nett-poker

Sist oppdatert:
Den amerikanske kongressen har tatt et langt skritt i retning av å forby pokerspill på nettet. Spilleselskapene skjelver

Stopp for bankutbetalinger til spilleselskaper og forbud mot å linke til spillesider, kan bli konsekvensen av et lovforslag, melder britiske Financial Times.

Torsdag ble lovforslaget godkjent av kongressens dommerkomité. Allerede i neste måned ventes kongressen å ta stilling til lovforslaget. Dermed trues et viktig marked for spilleselskapene.

Spillemotstandernes framgang i opinionen har også bidratt til at børskursene for flere spilleselskaper har sunket. Dette gjelder blant andre Partygaming og Sportingbet. Spilleslskapene er allerede i ferd med å finne andre jaktmarker for å veie opp for en eventuell lovskjerpelse i USA.

Kampen mot nettspill drives først og fremst av republikanerne og har pågått i over ti år. Ifølge spillemotstanderne er nettpokeren en trussel mot både familiene og samfunnet. Dessuten bidrar utenlandske spilleselskaper til at mange milliarder dollar forsvinner ut av USA hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere