NA24.no

Mot børsfest i USA

Sist oppdatert:
Børsfesten ligger an til å fortsette på Wall Street. De europeiske markedene tar snart igjen gårsdagens tapte.

Investorene på Wall Street virker å ville følge de europeiske markedene opp.

Dow Jones Indicative stiger 0,09 prosent. I går trakk teknologiaksjene ned inntrykket på Nasdaq-indeksen. Nasdaq-futuren peker mot en langt hyggeligere start på dagen tirdag og indikerer at den teknologitunge indeksen vil åpne opp 0,66 prosent.

Aksjene som er notert på den mer brede indeksen S&P 500 ligger også an til å åpne opp. Indeksen indikeres opp 0,61 prosent.

Dollaren har hatt en svært volatil utviklingen tirsdag og har vært handlet i intervallet mellom 6,058 kroner og 6,103 kroner. Rundt en time før Wall Street åpner ligger dollaren rundt 6,10 kroner.

Oljeprisen styrker seg i forkant av orkansesongen i USA. Amerikanerne ble i fjor svært rammet av orkaner og andre tropiske stormer. De kraftige luftmassene lammet oljeproduksjonen i Mexicogolfen og flere av raffineriene måtte stenge.

Markedet holder nå øye med værmeldingene og flere metrologer i er media med sine spådommer. Prisen på et fat Nordsjøolje handles for 70,25 dollar i London.

Grådigheten har virkelig tatt overhånd på frykten også i Europa. Den tyske DAX-indeksen stiger 1,54 prosent, mens FTSE 100 i London blir løftet 1,79 prosent. I Paris stiger CAC 40 1,91 prosent.

Optimistene er dominerende i både Stockholm og København som stiger henholdsvis 3,73 prosent og 1,40 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere