*Nettavisen* Økonomi.

Mot en børsnedgang i USA

Børsene i USA ligger an til en svak start på dagen, men det er mye usikkerhet i markedet.

02.10.06 16:36

De amerikanske børsene ligger an til å falle fra starten av denne dagen. Fredag klarte ikke nøkkelindeksene ved de viktige børsene i New York å true de tidligere rekordene. Dow Jones-indeksen er nær ved å sette ny toppnotering og kan dermed slette den tidligere rekorden fra 14. januar 2000.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktene på indeksene indikerer at investorene på Wall Street får en litt tung dag. Dow Jones indicative faller 0,04 prosent til 11.674,30 poeng, mens Nasdaq-futuren og S&P 500-futuren faller hver 0,13 prosent like før Wall Street åpner.

Meglerhuset Citigroup har nedgradert Steve Jobs og Apple Computer til hold. I en ny analyse skriver meglerhuset at de ikke ser noen stor sjanse for en oppside i omsetningen sammenlignet med konsensus for tredje og fjerde kvartal, skriver nyhetsbyrået AP. Aksjen faller 1,6 prosent i førhandelen på Wall Street.

Oljeprisen er også på vei ned til tross for spekulasjoner om at OPEC-landene Nigeria og Venezuela vil kutte i produksjonen. Første posisjonen for referanseoljen WTI koster 62,48 dollar, men var tidligere over 63,20 dollar fatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag