NA24.no

Mot en god start i USA

Sist oppdatert:
Wall Street peker opp like før handelen starter og markedet virker å ha forlatt usikkerheten rundt morgendagens renteavgjørelse.

De amerikanske aksjefuturene stiger i forkant av at handelen på Wall Street åpner.

S&P 500-futuren stiger 0,30 prosent, mens aksjene på den mer teknologitunge Nasdaq-indeksen ligger an til å åpne opp 0,21 prosent.

Dow Jones Indicative faller 0,18 prosent, men denne kontrakten er ikke like pålitelig som de to andre indeks-futurene.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Oljemarkedet har fokus på dagens lagertall fra USA som slippes senere onsdag ettermiddag og første kontraktene på WTI-oljen går fortsatt for over 72 dollar fatet. Markedet venter fortsatt lagerbygging, men den reduserte produksjonen ved raffineriene i Louisiana kan få innvirkning på utfallet for oljeprisen.

Sjekk oljeprisen her.

Oljesøl i forbindelse med kraftig regnfall har ført til at skipsleden i kanalen i tilknytning til raffineriene er stengt, noe som gjør at tankskipene ikke kommer frem med råoljen.

Dollaren holder seg stabilt i forkant av morgendagens renteavgjørelse. Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernankes rentekomité samles sammen til et felles møte der renten fremtidig retning skal diskuteres. Markedet venter at det vil komme en renteoppgang i morgen, men usikkerheten til den videre rentegangen er avgjørende for den videre retningen til markedet.

Politisk uro i forbindelse med Nord-Korea og Irans atomprogram får spekulantene til å søke til trygge havner som den amerikanske valutaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere