*Nettavisen* Økonomi.

Mot en rekyl i USA

De amerikanske aksjemarkedene ligger an til å ta igjen noe av det tapte torsdag. Følg utviklingen her:

18.05.06 14:47

Rundt en time før handelen åpner på Wall Street ligger det an til å de amerikanske aksjene vil ta igjen noe av det tapte. Dow Jones Indicative peker riktignok ned 0,20 prosent, mens de mer nøyaktige aksjefuturene for Nasdaq og S&P 500 indikerer at indeksene åpner opp henholdsvis 0,39 og 0,41 prosent.

I går falt aksjene på børsene i New York på inflasjonsfrykt. De amerikanske inflasjonstallene for april, som viste at kjerneinflasjonen, hvor energi- og matvarepriser er holdt utenom, økte med 0,3 prosent for annen måned på rad. Markedet hadde i snitt ventet 0,2 prosent.

Når energi og mat inkluderes økte prisene med 0,6 prosent fra mars til april. Her hadde markedet i snitt ventet 0,5 prosent, i følge Briefing.com.

Flere arbeidsledige
Oversikten viser at 42.000 nye personer som meldte seg som førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA. Dermed møtte hele 367.000 for å søke om ledighetstrygd.

Markedet hadde ventet 310.000 nye arbeidssøkende skulle møte opp for å motta arbeidsledighetstrygd.

Det var særlig en avgjørelse om å stenge en fabrikk i Puerto Rico som dro opp tallene forrige uke. Sett bort i fra dette ville tallet blitt 312.000.

I dag får amerikanerne også mulighet til å handle Burger King-aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.