*Nettavisen* Økonomi.

Mot en tung start

Foto: SCANPIX/AFP

Inflasjonsfrykten fortsetter å skremme investorene i USA. Wall Street indikeres ned.

Det var små reaksjoner på de amerikanske aksjefuturene etter at rapporten over handelsunderskuddet i mars ble sluppet. Dow Jones Indicative stiger 0,36 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-futuren faller 0,47 prosent. Futurene indikerer samtidig at S&P 500-indeksen vil åpne ned 0,24 prosent.

Råvareprisene holder seg sterke og styrker inflasjonsfrykten videre. Frykten for at de stadig dyrere råvarene skal smitte over til økt inflasjon, gjør at markedet igjen er bekymret for at rentene skal stige videre. Det er dårlig nytt for aksjemarkedet.

Handelsunderskuddet i USA var bedre enn hva mange hadde ventet. På forhånd hadde analytikerne ventet at handelsunderskuddet i mars ville bli på rundt 67 milliarder dollar, mens fasiten viser at handelsbalansen i mars viste et underskudd på 62 milliarder dollar.

Det var særlig den amerikanske eksporten som bidro til at handelsunderskuddet ble mindre enn ventet. Eksporten økte med 1,9 prosent i mars, mens importen falt med 0,8 prosent.

I tillegg til dette ble handelsbalansen for februar justert ned til 65,6 milliarder dollar i underskudd fra opprinnelige meldte 65,7 milliarder dollar.

Importprisene i april trekker ned noe av den positive nyheten etter at de økte med 2,1 prosent mot ventet 1,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.