NA24.no

Mot enighet om ny lånepakke for Hellas


Det nye støtteprogrammet er ventet å sikre Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler de kommende tre årene, mot at landet gjennomfører omfattende reformer.
Det nye støtteprogrammet er ventet å sikre Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler de kommende tre årene, mot at landet gjennomfører omfattende reformer. Foto: Yannis Behrakis (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Hellas og kreditorene ble natt til tirsdag enige om budsjettmål for de kommende årene og en ny lånepakke skal nå være innen rekkevidde for det kriserammede landet.

Budsjettmålet det legges opp til vil gi et BNP-underskudd på 0,25 prosent i inneværende år.

Alt neste år skal imidlertid gresk økonomi gå i pluss igjen, nærmere bestemt med 0,5 prosent. I 2017 er budsjettmålet satt til 1,75 prosent BNP-vekst, som etter planen skal dobles til 3,5 prosent i 2018.

Den siste runden i forhandlinger mellom den greske regjeringen og långiverne i Den europeiske sentralbanken (ESB), Det internasjonale pengefondet (IMF) og eurolandenes krisefond ESM ble innledet søndag, og det er ventet at en avtale kommer på plass i løpet av tirsdag.

Det nye støtteprogrammet er ventet å sikre Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler de kommende tre årene, mot at landet gjennomfører omfattende reformer.

Partene har gitt seg selv frist til 20. august, da Hellas skal tilbakebetale 3,2 milliarder euro til ESB. Dette er penger landet i dag ikke har.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere