*Nettavisen* Økonomi.

Mot enighet om Opticom

Opticom-gründer Hans Gude Gudesen og investor Petter Stordalen kaller inn til pressekonferanse i ettermiddag.

02.12.05 13:04

Gudesen og Stordalen skal, sammen med investeringsdirektør Anders Berggren i Orkla, gjøre rede for Opticom-samarbeidet. Det går frem en en pressemelding fredag.

Etter det TV2 Nettavisen erfarer, jobbes det på spreng med å ferdigstille et kompromiss på forskjellige nivåer i kampen om Opticom. Partene ønsker å myke opp de steile frontene som har preget Opticom de siste ukene.

Mens Stordalen har rundt seks prosent av aksjene i teknologiselskapet, kontrollerer Orkla omtrent ti prosent. Opticom-gründer Gude Gudesen sitter med rundt 14 prosent eierandel i selskapet. Også investor Øystein Stray Spetalen eier cirka seks prosent.

Sammen med andre allierte har de såkalte «piratene» kontrollen på minst 44 prosent av aksjene.

På den andre siden i maktkampen om Opticom står styreformann Robert Keith og administrerende direktør Thomas Fussell.

Hans Gude Gudesen er teknologigründeren i Opticom. Han har i alle år spilt på samme hest som Robert Keith og Thomas Fussell. Engelskmennene har stått for finansene, mens Gude Gudesen har hatt ansvaret for den teknologiske utviklingen.

Den siste tiden har imidlertid forholdet mellom Gudesen og engelskmennene surnet, og tidligere i uken avslørte TV 2 Nettavisen at Gudesen støtter «opprørerne» i kampen mot Fussell og Keith.

Pressekonferansen begynner fredag klokken 16.15.

TV 2 Nettavisen/NA24.no følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag