Gå til sidens hovedinnhold

Mot første minus for Goldman

Investeringsbanken Goldman Sachs kan gå på sitt første kvartalsvise tap noensinne.

Siden selskapet gikk på børs i 1999 har Goldman Sachs rapportert et positivt resultat i hvert kvartal. Nå blir denne trenden brutt, ifølge en analytiker.

NA24 - din næringslivsavis

Merrill Lynch-analytikeren Guy Moszkowski tror Goldman vil levere et negativt resultat per aksje på 49 cent i kvartalet som avsluttes denne måneden. Det skriver Bloomberg News. Tidligere hadde Moszkowski et estimat om et positivt resultat per aksje på 2,98 dollar og han begrunner nedjusteringen med et «forferdelig» aksjemarked.

- Goldman Sachs er spesielt eksponert for korreksjonen i det globale aksjemarkedet på grunn av deres store «private equity» portefølje, egenhandel og eksponeringen mot kinesiske aksjer, skriver analytikeren i en notis.

Moszkowski nedjusterte også forventningene til konkurrenten Morgan Stanley, men han tror likevel på et positivt kvartalsresultat.

- Selv om Morgan Stanley ikke i det hele tatt er immun mot det hardt prøvede aksjemarkedet de siste to månedene, skulle de være i en relativt bedre posisjon enn Goldman Sachs på grunn av forretningsmodellen: begrenset «private equity» og veldig liten egenhandel.

Analytikeren nedjusterte sine forventninger fra 72 cent per aksje til 36 cent per aksje.

Begge investeringsbankene legger frem sine kvartalstall i desember grunnet avvikende regnskapsår.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken