NA24.no

Mot full dekning for Vimpelcom

Det kan endelig se ut til at Telenors russiske juvel får full dekning i sitt hjemmemarked.

Vimpel Communications har i flere år kjempet for å få en GSM-lisens i de østligste delen av Russland, slik at de kan bli full dekkende som sin hovedkonkurrent og storebror MTS i det russiske mobilmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

- Russlands nest største mobiltelefonitilbyr Veimpelcom er en prioritert kandidat til en frekvenslisens i det østligste delen av Russland, uttaler en representant for det offisielle frekvenskontoret til Reuters mandag kveld.

Kontoret som kontrollerer utdelingen av mobillisenser skal avholde et møte 23. oktober hvor de vil avgjøre fordelingen av ledige GSM-lisenser i området.

Les også: Dette er Vimpelcom-striden

Mobilutbredelsen i de østligste delen av Russland er på kun 58 prosent, mot nær 100 prosent ellers i det enorme landet.

Vimpelcom har vegne av sin mobilmerkevare Beeline startet en juridisk prosess for å få lisens i områdene etter å ha blitt nektet lisens i lengre tid. Det føderale konkurransetilsynet har gått til sak mot det russiske telekommunikasjonsministeriet på grunn av den manglende tildelingen til Vimpelcom.

Telenor eier 29,9 prosent av aksjene i Vimpelcom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere