*Nettavisen* Økonomi.

Mot løsning for krisebank

Foto: (Scanpix)

Den kriserammede amerikanske utlånsinstitusjonen CIT Group kan ha funnet en løsning i siste sekund.

Forrige uke tydet mye på at det var over og ut for den amerikanske utlånskjempen CIT Group. Det 101 år gamle selskapet fikk ikke noe offentlig støtte, og trengte 2 milliarder dollar for å holde seg flytende.

NA24 - din næringslivsavis

Men mandag kan bli offentliggjort at banken får 3 milliarder dollar i finansiering fra en av obligasjonseierne i selskapet. Det melder Bloomberg News som henviser til informerte kilder nær selskapet.

Styret i CIT Group skal ha akseptert pakken søndag kveld, og den nye fundingen vil gi utlånsgiganten mulighet til å restrukturere gjelden sin uten å måtte gå veien om en konkursbehandling.

CIT fikk en hjelpepakke på 2,3 milliarder dollar av amerikanske styresmakter i desember etter at de endret selskapsform til en normal bank, og dermed kunne inngå i kriseløsningen til den amerikanske sentralbanken. Men dette har ikke vært nok.

For et par uker siden tok flere av selskapets kunder konsekvensen av ryktene om at de var i ferd med å kollapse, og trakk opp sine kredittlinjer til maksimalt beløp. På den måten forkrøplet de selskapets likvider. Innen kort tid må de refinansiere store lån, og frisk kapital fra utsiden var derfor høyst påkrevd.

Men kriseløsningen er dyr for det amerikanske selskapet. Ifølge Bloomberg News skal de som låner selskapet penger få en rente på rundt 10,5 prosent.

CIT Group har rundt en million utlånskunder, og de fleste er små og mellomstore amerikanske selskap. Særlig er markedsandelen stor i detaljhandelsnæringen, som har fryktet en konkursbølge dersom banken går under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.