NA24.no

Mot Mecom-nedlegging

Kan være i ferd med å bli en saga blott.

Mecom Europe, som forvalter tidligere Orkla Media-operasjoner, kan være i ferd med å bli en saga blott.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Da Mecom Group kjøpte Orkla Media i fjor sommer ble kritikerne roet med at denne operasjonen skulle bli ledet fra Oslo. Nå er det mye som tyder på at det er i ferd med å bli historie.

I lokalene i Oslo hvor Mecom Europe, og den norske delen Edda Media, holder til er det knyttet en del usikkerhet for tiden. I Mecom Europe er det sendt ut beskjed om at regnskap og økonomi, samt andre administrative tjenester, vil bli overført til London i løpet av året.

- Det er ikke så enkelt. Det som er besluttet at økonomifunksjonen skal flyttes til London innen utgangen dette året. Det berør seks årsverk i Oslo, sier Mecom Europe-sjef, Bjørn Wiggen, til NA24 Propaganda.

Samling i Nederland?
I tillegg har pressemeldingen fra Mecom Group i London om oppkjøpet av nederlandske Wegner Group skapt ytterligere usikkerhet. I pressemeldingen datert 16. mai heter det at Wegener hovedkvarter vil bli senter for en del administrative tjenester som it-tjenester, human resources og oppkjøp.

- Vi har sett det kan være noen muligheter å bygge på kompetanseområder i Wegener og vi vurderer å bygge på disse funksjonene for Mecom totalt, sier Wiggen.

- Men i pressemeldingen står det ikke noe om at dere vurderer, men at det VIL skje dersom oppkjøpet går gjennom.

- Vi ikke vært inne i detaljene og sett på hva Wegener kan bidra med, og det får vi heller ikke til før det faktisk blir en transaksjon. Det vi vil se på da er hva som blir lagt til Nederland og hva det innebærer for de fire personene som jobber i disse funksjonene i Oslo, forklarer Wiggen.

Én enhet
Mens Mecom Europe forvalter Danmark, Polen og Norge, altså tidligere Orkla Media, er Mecom Group overordnet selskap og har i tillegg styring på Tyskland og Nederland.

- Hvor hensiktsmessig er en slik struktur, Wiggen?

- Vi ser på Mecom Group og Mecom Europe som én enhet. Det er to juridiske selskap, men i daglig drift tenker vi som ett. Vi vil se på en konsernoverbyggende enhet når oppkjøpet i Nederland går gjennom, forteller Wiggen.

- Så sjansene er store for at Mecom Europe flyttes fra Oslo til London?

- Min stilling er jo allerede fordelt på de forskjellige landene og jeg jobber mye ute fra både London og Oslo. Jeg har bosted i Oslo og det har jeg foreløpig ikke tenkt å endre, avslutter Wiggen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere