Mot nedgang i USA

Wall Street ventes å åpne ned torsdag på børsfall i Europa, høy oljepris og fler arbeidsledige enn ventet.

13.07.06 14:51

En dårlig dag på børsene i Europa, fler arbeidsledige enn ventet og en oljepris over 75 dollar fatet fører til at børsen i New York er ventet å åpne ned i dag.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative faller 0,18 prosent, mens S&P 500-futuren er ned 0,63 prosent.

Den teknologitunge futuren for Nasdaq-indeksen faller 0,89 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

DAX-indeksen i Tyskland er ned 1,83 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London er ned 1,52 prosent. CAC40-indeksen i Paris ligger 1,82 prosent lavere enn gårsdagens sluttkurs.

Rapporter om sabotasje ved to rørledninger i Nigeria, et større enn ventet fall i de amerikanske oljelagre i går samt en tilspisset situasjon mellom Libanon og ’Israel får oljeprisen til å stige 1,4 prosent i dag. På olje- og råvarebørsen i London omsettes et fat nordsjøolje til 75,44 dollar. En dollar koster samtidig 6,25 kroner.

Det ble sluppet tall fra de amerikanske arbeidskontorene for situasjonen i forrige uke. Tallene viser at det var flere førstegangssøkende enn ventet som møtte opp for å motta arbeidsledighetstrygd i USA.

Resultatsesongen fortsatte med verdens nest største brusprodusent PepsiCo. Selskapet leverte et resultat før børsåpning i USA som var høyere enn hva som var ventet og guidet samtidig positivt for resten av året.

Brusgiganten kan vise til en vekst i salget på 12 prosent på kvartalsbasis, og en resultatvekst på nesten 14 prosent i løpet av årets andre kvartal.

Inntjeningen per aksje for andre kvartal kom på 80 cents per aksje, mens gjennomsnittsestimatet til analytikere på forhånd var 77 cents per aksje viser en Thomson Financial undersøkelse.

PepsiCo-aksjen er ventet å åpne opp 1,03 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.