NA24.no

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Mot norsk oljekonkurs

Bonanzaen til tross - det går ikke helt som det skal for oljeselskapet.

Styret i det unoterte selskapet Monitor Oil har meldt inn hovedselskapet og to datterselskaper inn under de spesielle amerikanske konkursreglene, Chapter 11.

NA24 - din næringslivsavis

Reglene gjør at selskapet får beskyttelse mot kreditorene for å få til en reorganisering. Hvis ikke dette oppnås bli selskapet slått konkurs.

I en melding skriver selskapet at handlingen kom etter en større gjennomgang med rådgiverne. Monitor Oil-styret venter at en låneløsning vil bli klar for selskapet i løpet av tiden selskapet har til rådighet i Chapter 11-reglene.

Monitor Oil, som ledes av Carsten Birkebæk og hvor Jan Magne Heggelund er styreformann, er et olje- og gasstjeneste selskap, som utvikler olje- og gassproduksjonsløsninger og offshoretjenester.

Tidligere i høst ble truet hele styret i Monitor Oil om å gå av hvis ikke gründer og styremedlem Bjørn Q. Aaserød trakk seg ut av selskapet. Nå er det snart kroken på døren for oljeselskapet som var notert på OTC-listen til Norges Fondsmeglerforbund. De siktet også mot Oslo Børs, men har aldri kommet så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere