Gå til sidens hovedinnhold

Mot norsk oljekonkurs

Bonanzaen til tross - det går ikke helt som det skal for oljeselskapet.

Styret i det unoterte selskapet Monitor Oil har meldt inn hovedselskapet og to datterselskaper inn under de spesielle amerikanske konkursreglene, Chapter 11.

NA24 - din næringslivsavis

Reglene gjør at selskapet får beskyttelse mot kreditorene for å få til en reorganisering. Hvis ikke dette oppnås bli selskapet slått konkurs.

I en melding skriver selskapet at handlingen kom etter en større gjennomgang med rådgiverne. Monitor Oil-styret venter at en låneløsning vil bli klar for selskapet i løpet av tiden selskapet har til rådighet i Chapter 11-reglene.

Monitor Oil, som ledes av Carsten Birkebæk og hvor Jan Magne Heggelund er styreformann, er et olje- og gasstjeneste selskap, som utvikler olje- og gassproduksjonsløsninger og offshoretjenester.

Tidligere i høst ble truet hele styret i Monitor Oil om å gå av hvis ikke gründer og styremedlem Bjørn Q. Aaserød trakk seg ut av selskapet. Nå er det snart kroken på døren for oljeselskapet som var notert på OTC-listen til Norges Fondsmeglerforbund. De siktet også mot Oslo Børs, men har aldri kommet så langt.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene