*Nettavisen* Økonomi.

Mot ny rekord

Oslo Børs suser videre mot ny børsrekord.

11.04.07 14:08

Børsen fortsetter oppturen onsdag, og hvis trenden fortsetter kan ny børsrekord komme onsdag eller torsdag. Ved lunsjtider var hovedindeksen opp 0,4 prosent til 470,9 poeng. Høyeste sluttnotering på Oslo Børs noensinne er på 471,5 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

I dag er det oppgang for en rekke av tungvekterne på Oslo Børs. De oljerelaterte aksjene ble dratt opp av oljeprisen. Prisen på et fat nordsjøolje er oppe i hele 68,15 dollar etter lunsj. Dette smittet naturlig nok over på Statoil, som var opp 1,1 prosent til 168,50 kroner.

Følg kursene her

Hydro steg hele 1,5 prosent til 205,75 kroner ved lunsjtider.

Orkla-aksjen var opp hele 2,3 prosent til 452,50 kroner etter lunsj. De sterke tallene til den store aluminiumsprodusenten Alcoa var ute med tall etter børsslutt i USA tirsdag. Dette var med på å dra opp hele aluminiumssektoren i verden onsdag. I morgentimene gikk også norske analytikere og oppjusterte sine estimater, og Orklas aluminiumsdel fikk altså positive utslag.

Analysen til ABG Sundal Collier var med på å tynge Telenor-aksjen. Baksaas måtte konstantere at kursen på aksjen hans var ned 2 prosent til 110,75 kroner.

Dagens vinner var det hardt rammede spillselskapet Funcom, som var opp hele 11,7 prosent til 25,80 kroner. Investorene kjørte opp kursen etter meldingen om at antallet betabrukere på spillet Conan har skutt i været i påsken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.