*Nettavisen* Økonomi.

Mot tidenes forvalteroppkjøp

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Investeringsgruppen BlackRock vurderer å kjøpe Barclays verdensledende fondsforvaltningsdivisjon.

09.06.09 10:14

Det melder nyhetsbyrået Bloomberg News tirsdag og viser til en kilde nær de pågående forhandlingene. Den USA-baserte investeringsgruppen BlackRock for handler ifølge kilden med det britiske bankkonsernet Barclays om et kjøp av sistnevntes fondsforvaltningsdivisjon, som er verdens største.

NA24 - din næringslivsavis

Dersom kjøpet blir gjennomført vil det ifølge Bloomberg være tidenes største oppkjøp fondsforvaltningsbransjen. BlackRock skal være villige til å legge mellom 12 og 13 milliarder dollar på bordet i form av kontanter og aksjer for å overta Barclays fondsforvaltningsdivisjon.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

BlackRock skal være villig til å betale halve summen i cash, mens de vil trykke aksjer for resten som vil gi Barclays en eierandel på 20 prosent i BlackRock. Ifølge kilden kan BlackRock kom til å annonsere en avtale allerede onsdag samtidig med at de vil fri til nasjonale investeringsfond i Kuwait og Qatar for å reise den nødvendige kapitalen.

Barclays globale forvaltningsdivisjon har omkring 1,5 billioner dollar i forvaltning.

Ifølge Bloomberg vil et kjøp bli det største gjennomført av investeringsgruppen BlackRock. I 2006 kjøpte BlackRock opp den amerikanske investeringsbanken Merrill Lynchs forvaltningsvirksomhet for 8,5 milliarder dollar. Det er det største enkelt oppkjøpet så langt i bransjen.

I likhet med resten av de britiske bankvesenet, så har også Barclays-gruppen behov for å reise frisk kapital etter store nedskrivninger og tap i forbindelse med den globale finanskrisen. Banken har så langt ikke benyttet seg av tilbudet om kapital fra den britisk staten, som i forbindelse med krisen har måttet redde flere av de ledende bankkonsernene i Storbritannia.

Barclays som er landets tredje største bankkonsern, bekrefter mandag at de er i forhandlinger med BlackRock. Med et kjøp av fondsforvaltningsdivisjonen til Barclays vil BlackRock bli den største aktøren globalt i dette markedet med omkring 2,8 billioner dollar under forvaltning.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag